Základní kurz přípravy filtrované kávy - Vyberte možnost: Dárkový poukaz emailem v PDF

Základní kurz přípravy filtrované kávy - Vyberte možnost: Dárkový poukaz emailem v PDF


Základní kurz přípravy filtrované kávy je určen pro všechny, kteří se chtějí zdokonalit ve filtrování, a hlavně porozumět základním faktorům, které přípravu ovlivňují. Chci vědět více
Základní kurz přípravy filtrované kávy je určen pro všechny, kteří se chtějí zdokonalit ve filtrování, a hlavně porozumět základním faktorům, které přípravu ovlivňují. Chci vědět více
Výrobce: The Roses Kód produktu: KU0002-10000 Doprava a platba
2 690 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Skladem (> 30 ks) - Odesíláme emailem ihned po zaplacení
Výrobce: The Roses Kód produktu: KU0002-10000 Doprava a platba

Základní kurz přípravy filtrované kávy je určen pro všechny, kteří se chtějí zdokonalit ve filtrování, a hlavně porozumět základním faktorům, které přípravu ovlivňují. Na začátku kurzu vás čeká prezentaco o pěstování, zpracování a pražení kávy. Následuje cupping, neboli degustace kávy. Na cuppingovém stole připravíme 8 odlišných vzorků pro porovnání roznmanitosti a rozdílů v chuti. Po cuppingu se již budeme intenzivně věnovat samotným technikám přípravy filtrované kávy. Vysvětlíme si, jak přípravu a chuť ovlivňuje množství kávy a vody, mlýnek, čas extrakce, teplota vody a způsob zalévání. Následně si vše ukážeme na konkrétních metodách, jako např. V60, Aeropress či Chemex.

Pro koho je kurz?

Pro všechny začínající baristy a kávové nadšence bez nutnosti předchozích zkušeností, na kurzu vám vše vysvětlíme a vše vás naučíme.

Kde kurz probíhá?

V našem profesionálním kávovém školicím centru The Roses Barista Academy v Brně na adrese Špitálka 23c, Brno 602 00.

Osnova kurzu

  • Základní prezentace o kávě
    • co je to výběrová káva, pěstování, sběr, zpracování, pražení
  • Cupping
    • průřez zpracováními a odrůdami
  • Prezentace o základech přípravy filtrované kávy
    • Základní ozlišení jednotlivých druhů příprav (pour over X immersion)
  • Faktory ovlivňující přípravu filtrované kávy podrobněji
    • Coffee : Water ratio
    • Úvod do způsobu mletí
    • Čas extrakce
    • Základy teploty vody
    • Základy turbulence/agitace
  • Jednotlivé druhy přípravy
    • V60, Aeropress, French press, Clever Dripper, Chemex, Kalita

Doba trvání kurzu | 3 hodiny
Počet účastníků | 2-5 osob

Počet účastníků je limitován na 5, abychom se každému účastníkovi mohli maximálně a individuálně věnovat, a z kurzu si tak odnesl co možná nejvíce dovedností. Minimální počet účastníků jsou 2.

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na +420 776 617 320 nebo emailem.

Certifikát

Na konci kurzu od nás obdržíte certifikát o úspěšném absolvování.

Dárkový poukaz

Darujte baristický kurz formou našeho dárkového poukazu, zaručeně potěší každého baristu i kávového nadšence.

Seznamte se, prosím, s našimi storno podmínkami.

Certifikát

Dárkový poukaz

Výrobní společnost The Roses Co. s.r.o.
Adresa Purkyňova 108, 612 00 Brno
Email info@theroses.cz
%s ...
%s
%image %title %code %s
%s