Základní baristický kurz - Vyberte možnost: Tíštěný dárkový poukaz + 120 Kč

Základní baristický kurz - Vyberte možnost: Tíštěný dárkový poukaz + 120 Kč


Veškeré základní baristické vědomosti a techniky. Chutě káv, definice nápojů, techniky přípravy, latte art a mnoho dalšího. Chci vědět více
Veškeré základní baristické vědomosti a techniky. Chutě káv, definice nápojů, techniky přípravy, latte art a mnoho dalšího. Chci vědět více
Výrobce: The Roses Kód produktu: KU0001-1 Doprava a platba
3 610 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Skladem (> 30 ks) - Doručíme do 3 dnů na vaši adresu
Výrobce: The Roses Kód produktu: KU0001-1 Doprava a platba

První teoretická část se věnuje převážně pěstování, zpracování a pražení kávy. Jak různé druhy káv chutnají v porovnání s jinými si následně ukážeme na cuppingu, neboli degustaci kávy. Následuje teoretická část o espressu jako takovém, kde vás naučíme definice jednotlivých nápojů na bázi espressa. V praktické části vás naučíme správné techniky přípravy. Práce s mlýnkem a jeho nastavení, distribuce, tamping. Dále se zaměříme na šlehání mléka, přípravu mléčných nápojů a základy latte artu. V neposlední řadě vám vysvětlíme, jak se o kávovar starat a čistit jej, protože čistota je základ. Závěrem od nás dostanete certifikát o absolvování školení a malý kávový dárek.

Pro koho je kurz?

Pro všechny začínající baristy a kávové nadšence bez nutnosti předchozích zkušeností, na kurzu vám vše vysvětlíme a vše vás naučíme.

Kde kurz probíhá?

V našem profesionálním kávovém školicím centru The Roses Barista Academy v Brně na adrese Špitálka 23c, Brno 602 00.

Osnova kurzu

  • Základní prezentace o kávě
    • Pěstování, sběr, zpracování a pražení kávy
  • Cupping, neboli degustace kávy
    • 8 vzorků různých druhů kávy
    • Diskuse o chuti a rozdílech mezi vzorky
  • Prezentace o historii espressa a základní klasifikace espresso nápojů
    • Objasnění rozdílů mezi jednotlivými nápoji na bázi espressa
  • Práce s mlýnkem a kávovarem
    • Správné nastavení mlýnku a příprava espressa
    • Základní techniky přípravy „puku“, distribuce a tamping
    • Práce s parní tryskou, správné šlehání mléka a techniky lití mléka do espressa
    • Příprava cappuccina
    • Základy latte artu
      • Srdce, rosetta
    • Čištění a údržba mlýnku a kávovaru

Doba trvání kurzu | 4 hodiny
Počet účastníků | 2-5 osob

Počet účastníků je limitován na 5, abychom se každému účastníkovi mohli maximálně a individuálně věnovat, a z kurzu si tak odnesl co možná nejvíce dovedností. Minimální počet účastníků jsou 2.

V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na +420 776 617 320 nebo emailem.

Certifikát

Na konci kurzu od nás obdržíte certifikát o úspěšném absolvování.

Dárkový poukaz

Darujte baristický kurz formou našeho dárkového poukazu, zaručeně potěší každého baristu i kávového nadšence.

Seznamte se, prosím, s našimi storno podmínkami.

Certifikát

Dárkový poukaz

Výrobní společnost The Roses Co. s.r.o.
Adresa Purkyňova 108, 612 00 Brno
Email info@theroses.cz
%s ...
%s
%image %title %code %s
%s