Timemore Chestnut ESP - ruční mlýnek černý

Timemore Chestnut ESP - ruční mlýnek černý


Timemore Chestnut ESP – ruční mlýnek pro milovníky espressa i filtru Chci vědět více
Timemore Chestnut ESP – ruční mlýnek pro milovníky espressa i filtru Chci vědět více
Výrobce: Timemore Kód produktu: P00035 Doprava a platba
3 190 Kč
Skladem (0 ks) - Doručíme do 7 dnů
Výrobce: Timemore Kód produktu: P00035 Doprava a platba

Timemore Chestnut ESP – ruční mlýnek pro espresso i filtrovanou kávu

Timemore Chestnut ESP je špičkový ruční mlýnek, který nadchne jak milovníky espressa, tak příznivce filtrované kávy. Navazuje na oblíbené modely značky Timemore, ale díky inovacím v konstrukci a použití 42mm ocelových kónických kamenů je ještě přesnější a univerzálnější.

Celokovové tělo je robustní, elegantní a odolné proti opotřebení. Středová osa uchycená na dvou ložiscích zaručuje stabilní chod a konzistentní mletí, zatímco precizně broušené kameny S2C E&B (Espresso & Brew) zvládnou nastavit mletí od velmi jemného (espresso) až po hrubé (french press).

Ergonomicky vylepšená klička a hrubší textura povrchu zajišťují pohodlné a jisté držení. Díky kapacitě násypky 35–40 g připravíte dostatek kávy i pro více šálků.

Hlavní výhody:

  • 42mm ocelové kónické kameny – stabilní a precizní mletí

  • Široký rozsah hrubosti – od espressa po pour-over a french press

  • Dvojité ložiskové uchycení osy – maximální konzistence výsledku

  • Ergonomický design kličky – snazší mletí s menší námahou

  • Texturovaný povrch – lepší úchop a komfort při používání

  • Kapacita násypky 35–40 g – ideální i pro více porcí

Tipy na nastavení:

  • Espresso: Jemné mletí (obvykle v dolní třetině nastavení) – cílem je 25–30 sekund extrakce.

  • Moka konvička: O něco hrubší než espresso, aby káva nepřetekla hořkostí.

  • Pour-over (V60, Chemex): Středně hrubé mletí – extrakce kolem 2:30–3:30 min.

  • French press: Hrubé mletí, aby se zrna nespálila příliš dlouhým louhováním.

Doporučená údržba:

  • Po každém mletí lehce vyklepejte zbytky kávy z násypky a sběrné nádoby.

  • Jednou za 1–2 týdny mlýnek rozmontujte a vyčistěte štětečkem (nepoužívejte vodu).

  • Pravidelná údržba udrží kameny ostré a zaručí stálou chuť kávy.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s