Peru Finca Otocani Washed Bourbon Espresso - Hmotnost: 250 g

Peru Finca Otocani Washed Bourbon Espresso - Hmotnost: 250 g


Mílovníci sladkých, čistých a elegantních káv, zbystřete! Fully Washed lot z Finca Otocani z Peru je tu. Chci vědět více
Mílovníci sladkých, čistých a elegantních káv, zbystřete! Fully Washed lot z Finca Otocani z Peru je tu. Chci vědět více

Chuťový profil

červený rybíz

červený rybíz

Karamel

karamel

jablko

jablko

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Peru

Producent

Familia Lizaraso

Proces zpracování

Washed

Odrůda

Bourbon

Nadmořská výška

2 100 m n. m.

Profil pražení

Espresso roast

Výrobce: The Roses Kód produktu: P00046-1 Doprava a platba

Chuťový profil

červený rybíz

červený rybíz

Karamel

karamel

jablko

jablko

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Peru

Producent

Familia Lizaraso

Proces zpracování

Washed

Odrůda

Bourbon

Nadmořská výška

2 100 m n. m.

Profil pražení

Espresso roast

410 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Skladem (> 30 ks)
Výrobce: The Roses Kód produktu: P00046-1 Doprava a platba

Mílovníci sladkých, čistých a elegenatních káv, zbystřete! Fully Washed lot z Finca Otocani z Peru je tu.

O regionu

Finca Otocani se nachází v oblasti Challabamba v peruánském regionu Cusco – jednom z nejlepších terroirů v celé zemi. Peru je největším exportérem organické Arabiky na světě a díky vysokým nadmořským výškám a úrodné půdě zde vznikají úžasné microloty se špičkovou kvalitou. Pěstování kávy zde má bohatou historii. Zemědělská půda byla po odchodu evropských vlastníků rozdělena mezi místní farmáře, což vytvořilo síť malých producentů. Většina z nich zpracovává kávu přímo na svých farmách tradičními metodami: káva je plně promytá, fermentovaná a sušená na zvýšených postelích či v parabolických sklenících. Díky tomu vznikají čisté, komplexní a velmi konzistentní šálky.

O farmě

Finca Otocani patří rodině Lizaraso, která v této oblasti pěstuje kávu už více než 50 let. I přes postupné dělení půdy zůstala rodina jednotná a stále spolupracuje na společné plantáži. Mladší generace navázala na tradici, ale zároveň přinesla inovace – obnovili staré kávovníky a vysadili nové odrůdy jako Geisha a Maragogype, které posouvají kvalitu ještě výš. Během sklizně se celá rodina, čítající 35–40 členů, přesouvá z parcely na parcelu a společně ručně sbírají pouze dokonale zralé třešně. Ty jsou pak na farmě promývány a fermentovány přibližně 16 hodin, následně sušeny na dřevěných postelích po dobu zhruba 18 dní. Velkou roli v regionu hraje kooperativa Valle Inca, kterou v roce 2015 založil Jose Prudencio, místní rodák a nadšenec do kávy. Jeho cílem bylo zlepšit podmínky pro farmáře po pádu velkého družstva COCLA. Díky Valle Inca dnes více než 400 producentů dosahuje férových cen, investuje do svých farem a výrazně zvyšuje kvalitu produkce.

.

Výrobní společnost The Roses Co. s.r.o.
Adresa Purkyňova 108, 612 00 Brno
Email info@theroses.cz
%s ...
%s
%image %title %code %s
%s