Kenya Nguguini Washed SL28, SL34, Ruiru 11, Batian Filter - Hmotnost: 1 000 g
Kenya Nguguini Washed SL28, SL34, Ruiru 11, Batian Filter - Hmotnost: 1 000 g
Chuťový profil

černý rybíz

pomeranč

brusinka
Tělo
Sladkost
Acidita
Hořkost
|
Země původu |
Keňa, Kirinyaga |
|
Producent |
Ngugu-ini |
|
Proces zpracování |
Washed |
|
Odrůda |
SL28, SL34, Ruiru 11, Batian |
|
Nadmořská výška |
1 600–1 700 m n. m. |
|
Profil pražení |
Filter roast |
Chuťový profil

černý rybíz

pomeranč

brusinka
Tělo
Sladkost
Acidita
Hořkost
|
Země původu |
Keňa, Kirinyaga |
|
Producent |
Ngugu-ini |
|
Proces zpracování |
Washed |
|
Odrůda |
SL28, SL34, Ruiru 11, Batian |
|
Nadmořská výška |
1 600–1 700 m n. m. |
|
Profil pražení |
Filter roast |
Šťavnatá a výrazná Keňa, tak ji ji všichni máme rádi. Jedná se o jakost AA, tedy největší zrnka, skvělá acidita je zaručena!
Chuť a použití
Promyté kávy z Keni jsou symbolem špičkové komplexity a výrazné ovocnosti. Naše Keňa nabízí jasnou, jiskrnou aciditu a intenzivní tóny rybízu, brusinek a citrusů. Filtr z ní je čistý, svěží a neuvěřitelně šťavnatý, s dlouhým, sladkým dozvukem. Pokud hledáte kávu, která vás ráno probudí svou energií a komplexností, tohle je ta pravá!
O regionu
Tato skvělá a šťavnatá káva pochází ze společenství malých pěstitelů v regionu Kirinyaga, území plodné sopečné půdy přímo na svazích Mount Kenya. Kávová stanice Ngugu-ini Factory byla založena už v roce 1958 a dnes je součástí Kibirigwi Cooperative Society, která sdružuje přes 1 200 členů a podporuje více než 7 000 farmářských domácností. Název “AA” označuje nejvyšší velikostní třídu (velké, vysoce kvalitní zrno), která bývá typicky spojována s plným potenciálem chuti. Obecně platí čím větší zrnka káva má, tím kvalitnější chuť je.
O zpracování
Zpracována byla tradiční metodou fully washed, která je pro Keňu typická. Nejdříve se vyberou perfektně zralé třešně, které se následně oloupou. Při loupání na kávových zrnkách zůstavá ovocná dužina. Zrnka s dužinou se přesunou do betonových kádí, ve kterých probíhá fermentace. Při fermentaci se dužina rozpadne a může být následně v beotnových kanálech promýváním odstraněna. Odtud i název metody - promytá. Po odstranění dužiny se zrnka rozprostřou na africké postele, kde se suší po dobu přibližně 18 dní. Při sušení je důležité zrnka pravidelně obracet, pro zajištění rovnoměrného sušení.
| Výrobní společnost | The Roses Co. s.r.o. |
|---|---|
| Adresa | Purkyňova 108, 612 00 Brno |
| info@theroses.cz |


