Ethiopia Yirgacheffe Chelchele Washed Heirloom Filter - Hmotnost: 1 000 g

Ethiopia Yirgacheffe Chelchele Washed Heirloom Filter - Hmotnost: 1 000 g


Jemný a čajový filtr s chutí bílé broskve a citrusů. Klasika, která nikdy neomrzí. Chci vědět více
Jemný a čajový filtr s chutí bílé broskve a citrusů. Klasika, která nikdy neomrzí. Chci vědět více

Chuťový profil

Bílá broskev

bílá broskev

Bílý čaj

bílý čaj

Citrusy

citrusy

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Etiopie, Yirgacheffe

Producent

Chelchele

Proces zpracování

Washed

Odrůda

Heirloom

Nadmořská výška

1 945–1 970 m n. m.

Profil pražení

Filter roast

Kód produktu: P00003-2 Doprava a platba

Chuťový profil

Bílá broskev

bílá broskev

Bílý čaj

bílý čaj

Citrusy

citrusy

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Etiopie, Yirgacheffe

Producent

Chelchele

Proces zpracování

Washed

Odrůda

Heirloom

Nadmořská výška

1 945–1 970 m n. m.

Profil pražení

Filter roast

1 370 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Skladem (> 30 ks)
Výrobce: Kód produktu: P00003-2 Doprava a platba

Jemný a čajový filtr s chutí bílé broskve a citrusů. Klasika, která nikdy neomrzí.

Chuť a použití

Promyté Etiopie jsou absolutní klasika, která si získala nejednoho milovníka kávy. Naše Etiopie Chelchele je velmi elegantní a jemná, s chutí bílé broskve, citrusů a bílého čaje. Filtr z ní je jemný, florální, čistý a šťavnatý.

O regionu

Káva pochází z oblasti Gedeb v Yirgacheffe. Káva zde roste ve vyšších nadmořských výškách, díky čemuž získává typický charakter a aciditu. Oblast Yirgacheffe je také hojně zalesněná. Kávovníky zde rostou ve stínu, který zpomaluje celkové zrání třešní a tím napomáhá rozvoji chutí. Zralé kávové třešně doručují místní drobní pěstitelé do zpracovatelské stanice Worka Chelchele Washing Station, která funguje v nadmořské výšce cca 1 945–1 970 m n. m. Pěstování i zpracování se drží tradičních metod: ruční sběr, intercropping s jinými plodinami a organické pěstování bez chemie — vše pro zachování autenticity a kvality.

O zpracování

Káva byla zpracována metodou washed, neboli promytou. Nejdříve se vyberou perfektně zralé třešně, které se následně oloupou. Při loupání na kávových zrnkách zůstává ovocná dužina. Zrnka s dužinou se přesunou do betonových kádí, ve kterých probíhá fermentace. Při fermentaci se dužina rozpadne a může být následně v betonových kanálech promýváním odstraněna — odtud i název metody, promytá. Po odstranění dužiny se zrnka rozprostřou na africké postele, kde se suší po dobu přibližně 18 dní. Při sušení je důležité zrnka pravidelně obracet pro zajištění rovnoměrného sušení.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s