Ethiopia Yirgacheffe Chelchele Washed Heirloom Espresso - Hmotnost: 1 000 g

Ethiopia Yirgacheffe Chelchele Washed Heirloom Espresso - Hmotnost: 1 000 g


Klasická promytá káva z Etiopie. Jemná, čajová a svěží. Pokud jste milovníci šťavnatých moderních espress, tato káva je přesně pro vás. Chci vědět více
Klasická promytá káva z Etiopie. Jemná, čajová a svěží. Pokud jste milovníci šťavnatých moderních espress, tato káva je přesně pro vás. Chci vědět více

Chuťový profil

Bergamot

bergamot

Černý čaj

černý čaj

Heřmánek

heřmánek

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Etiopie, Yirgacheffe

Producent

Chelchele

Proces zpracování

Washed

Odrůda

Heirloom

Nadmořská výška

1 945–1 970 m n. m.

Profil pražení

Espresso roast

Kód produktu: P0000-2 Doprava a platba

Chuťový profil

Bergamot

bergamot

Černý čaj

černý čaj

Heřmánek

heřmánek

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Etiopie, Yirgacheffe

Producent

Chelchele

Proces zpracování

Washed

Odrůda

Heirloom

Nadmořská výška

1 945–1 970 m n. m.

Profil pražení

Espresso roast

1 370 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Skladem (> 30 ks)
Výrobce: Kód produktu: P0000-2 Doprava a platba

Klasická promytá káva z Etiopie. Jemná, čajová a svěží. Pokud jste milovníci šťavnatých moderních espress, tato káva je přesně pro vás.

Chuť a použití

Promyté Etiopie jsou absolutní klasika, která si získala nejednoho milovníka kávy. Naše Etiopie Chelchele je velmi elegantní a jemná, s chutí černého čaje, heřmánku a bergamotu. Espresso z ní je tak jemné, florální, čisté a šťavnaté. Pokud jste milovníci moderních espress, tohle je přesně to, co hledáte! Pro takové espresso doporučujeme o něco delší yield (velikost výsledného espressa) pro rozvinutí acidity.

O regionu

Káva pochází z oblasti Gedeb v Yirgacheffe. Káva zde roste ve vyšších nadmořských výškách, díky čemuž získává typický charakter a aciditu. Oblast Yirgacheffe je také hojně zalesněná. Kávovníky zde rostou ve stínu, který zpomaluje celkové zrání třešní a tím napomáhá rozvoji chutí. Zralé kávové třešně doručují místní drobní pěstitelé do zpracovatelské stanice Worka Chelichele Washing Station, která funguje v nadmořské výšce cca 1 945–1 970 m n. m. Pěstování i zpracování se drží tradičních metod: ruční sběr, intercropping s jinými plodinami a organické pěstování bez chemie — všechno pro zachování autenticity a kvality.

O zpracování

Káva byla zpracována metodou washed, neboli promytou. Nejdříve se vyberou perfektně zralé třešně, které se následně oloupou. Při loupání na kávových zrnkách zůstavá ovocná dužina. Zrnka s dužinou se přesunou do betonových kádí, ve kterých probíhá fermentace. Při fermentaci se dužina rozpadne a může být následně v beotnových kanálech promýváním odstraněna. Odtud i název metody - promytá. Po odstranění dužiny se zrnka rozprostřou na africké postele, kde se suší po dobu přibližně 18 dní. Při sušení je důležité zrnka pravidelně obracet, pro zajištění rovnoměrného sušení.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s