Burundi Kiyonza Natural Bourbon Espresso

Burundi Kiyonza Natural Bourbon Espresso


Elegantní acidita a sirupové tělo, které zahřeje i v chladných dnech. Chci vědět více
Elegantní acidita a sirupové tělo, které zahřeje i v chladných dnech. Chci vědět více

Chuťový profil

jahoda

jahoda

jablko

pečené jablko

med

med

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Burundi, Kirundo

Producent

Kiyonza

Proces zpracování

Natural

Odrůda

Bourbon

Nadmořská výška

1 500 m n. m.

Profil pražení

Espresso roast

Kód produktu: P00060 Doprava a platba

Chuťový profil

jahoda

jahoda

jablko

pečené jablko

med

med

Tělo

Sladkost

Acidita

Hořkost

Země původu

Burundi, Kirundo

Producent

Kiyonza

Proces zpracování

Natural

Odrůda

Bourbon

Nadmořská výška

1 500 m n. m.

Profil pražení

Espresso roast

od 430 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje
Výrobce: Kód produktu: P00060 Doprava a platba

Burundi Kiyonza vás okouzlí svou šťavnatostí, elegantní aciditou a sirupovým tělem, které zahřeje i v chladných dnech. 

Chuť a použití

Díky naturálnímu zpracování je tato káva výrazně aromatická a sladká, s tóny pečených jablek, a jahod. Tělo je sirupové až máslové, které skvěle vynikne právě při přípravě espressa. Doporučujeme střední yield (velikost espressa), aby se ve výsledném šálku projevila acidita, ale tělo si zachovalo svou intenzitu.

O regionu

Káva pochází z oblasti Kiyonza v regionu Kirundo, na severu Burundi. Zpracovatelská stanice Kiyonza, provozovaná společností Succam, je první mimo provincii Mumirwa, kde projekt Akawa působí již řadu let. Leží na kopci s výhledem na jezero Rwihinda, v prostředí téměř filmově krásném – plném zemědělských polí, rybářů a migrujících ptáků, kteří tu nacházejí útočiště během své cesty z Evropy. Místní pěstitelé zde mají díky nové stanici snazší přístup na trh, poradenství v oblasti správné zemědělské praxe (GAP) a také moderní školku pro sazenice kávovníků. Díky menším srážkám a hojnosti slunečního svitu má oblast ideální podmínky pro naturální zpracování, které přináší čistý, sladký a živý profil.

O zpracování

Káva je zpracována naturální metodou, typickou pro oblasti s nižšími srážkami. Zralé kávové třešně se po sklizni suší celé na afrických postelích po dobu několika týdnů. Během sušení se pravidelně obracejí, aby byla zajištěna rovnoměrná fermentace i sušení. Tento přirozený proces zvýrazňuje sladkost, plnost těla a ovocné tóny – a právě díky němu je Kiyonza tak výjimečně aromatická a šťavnatá.

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s