Brazil Campos Altos Natural Yellow Bourbon Espresso - Hmotnost: 250 g
Brazil Campos Altos Natural Yellow Bourbon Espresso - Hmotnost: 250 g
Chuťový profil

mléčná čokoláda

lískový ořech

med
Tělo
Sladkost
Acidita
Hořkost
|
Země původu |
Brazílie |
|
Producent |
více pěstitelů |
|
Proces zpracování |
Natural |
|
Odrůda |
Yellow Bourbon |
|
Nadmořská výška |
800–1 000 m n. m. |
|
Profil pražení |
Espresso roast |
Chuťový profil

mléčná čokoláda

lískový ořech

med
Tělo
Sladkost
Acidita
Hořkost
|
Země původu |
Brazílie |
|
Producent |
více pěstitelů |
|
Proces zpracování |
Natural |
|
Odrůda |
Yellow Bourbon |
|
Nadmořská výška |
800–1 000 m n. m. |
|
Profil pražení |
Espresso roast |
Skvělá káva pro milovníky tradičních chutí, jako je čokoláda a oříšky. Kávy z Brazílie jsou klasikou opravdu pro každého.
Chuť a použití
Naši Brazílii pražíme na espresso, kdy je krásně sladká a kulatá s chutí mléčné čokolády, lískového oříšku a medu. Doporučujeme také vyzkoušet na automatickém kávovaru. Ideální káva na start vašeho rána doma nebo v kanceláři. Brazílie Campos Altos má minimální aciditu, je tedy ideální volbou pro milovníky plných, čokoládových a oříškových chutí.
O pěstování kávy v Brazílii
Předpokládá se, že kávu do koloniální Brazílie přivezl na počátku 18. století mořeplavec Francisco Melo Palheta, který údajně přivezl semena po návratu z plavby z Francouzské Guyany.
Káva pěstovaná v Brazílii je vysoce produktivní, a proto již mnoho let zaujímá vedoucí postavení v kávovém průmyslu. K tomu přistupuje skutečnost, že rozvoj kávové kultury byl poměrně rychlý díky milionům lidí pracujících v tomto odvětví. Co se týče udržitelné produkce, patří k nejlepším. Brazílie má environmentální legislativu, která upravuje produkci kávy tak, aby splňovala určité environmentální a sociální standardy.
Jako největší producent se snaží o rovnováhu mezi flórou, faunou a kávou, aby zajistila zachování biologické rozmanitosti země. Jako taková je známá tím, že je dodavatelem pro potřeby poptávky, aniž by ohrožovala své přírodní zdroje.
Brazílie má 2 miliony hektarů, na kterých se káva pěstuje. Většina těchto plodin se pěstuje v nízkých nadmořských výškách a na otevřeném nebo sluncem osluněném pozemku. Díky tropickému podnebí, celoročnímu slunečnímu svitu a pravidelným srážkám lze v zemi pěstovat vysoce kvalitní kávu arabica a robusta.
Sklizeň kávy se provádí ručně nebo mechanicky v závislosti na velikosti farmy. Po sklizni projdou třešně nádrží, kde se umyjí, a odstraní se z nich listy, větve a další zbytky. Některé farmy pak provádějí druhý ruční výběr nejlepších třešní. Zde se odstraní bobule, které nejsou plně zralé nebo nesplňují normy kvality.
Poté následuje sušení bobulí. Důležitým aspektem brazilského pěstování kávy je, že většina farem suší kávu přirozeně na slunci. Důvodem jsou dobré klimatické podmínky v zemi, které umožňují sušení kávy na čerstvém vzduchu. Ačkoli se jedná o delší proces, právě zde získávají zrna nejlepší chuť charakteristickou pro brazilskou kávu.
| Výrobní společnost | The Roses Co. s.r.o. |
|---|---|
| Adresa | Purkyňova 108, 612 00 Brno |
| info@theroses.cz |



