December 4 2025

Název kávy

Chuťový profil

Mléčná čokoláda
mléčná čokoláda
Lískový ořech
lískový ořech
Med
med
Tělo
Sladkost
Acidita
Hořkost

Původ


Farmu El Árbol vede zkušená farmářka Claudio Lovo, která se zaměřuje na produkci výběrové kávy s důrazem na udržitelnost. Z části farmu vlastní také Saša Šestić, světový baristický šampion, a díky jeho vlivu se na farmě používá metoda karbonická macerace. Tento proces, inspirovaný vinařstvím, zahrnuje fermentaci kávy v uzavřeném prostředí s přidáním oxidu uhličitého. Výsledkem je intenzivnější ovocný profil a výrazná acidita, což kávě dodává její jedinečný charakter. Odrůda Maracaturra, hybridní odrůda mezi Maragogipe a Caturrou, je známá pro své větší zrno.

O kávě

Pražírna The Roses
Země původu Brazílie
Farma Farma Dona Pedra
Proces zpracování Natural
Odrůda Yellow Bourbon
Nadmořská výška 800 – 1 000 m n. m.
Profil pražení Filtr

Recept


Metoda přípravy: April brewer (případně jiná pour over metoda)
Mletí: 20 kliků na Comandante
Teplota vody: 96 °C
Množství kávy: 15 g
Množství vody: 250 g
Brew Time: 3:00

Chcete zakoupit více této kávy?

Káva v eshopu pražírny
%s ...
%s
%image %title %code %s
%s