December 4 2025
Název kávy
Chuťový profil



Původ
Farmu El Árbol vede zkušená farmářka Claudio Lovo, která se zaměřuje na produkci výběrové kávy s důrazem na udržitelnost. Z části farmu vlastní také Saša Šestić, světový baristický šampion, a díky jeho vlivu se na farmě používá metoda karbonická macerace. Tento proces, inspirovaný vinařstvím, zahrnuje fermentaci kávy v uzavřeném prostředí s přidáním oxidu uhličitého. Výsledkem je intenzivnější ovocný profil a výrazná acidita, což kávě dodává její jedinečný charakter. Odrůda Maracaturra, hybridní odrůda mezi Maragogipe a Caturrou, je známá pro své větší zrno.
O kávě
| Pražírna | The Roses |
| Země původu | Brazílie |
| Farma | Farma Dona Pedra |
| Proces zpracování | Natural |
| Odrůda | Yellow Bourbon |
| Nadmořská výška | 800 – 1 000 m n. m. |
| Profil pražení | Filtr |
Recept
Metoda přípravy: April brewer (případně jiná pour over metoda)
Mletí: 20 kliků na Comandante
Teplota vody: 96 °C
Množství kávy: 15 g
Množství vody: 250 g
Brew Time: 3:00
Chcete zakoupit více této kávy?
Káva v eshopu pražírny
